#İNCELEME# “Cube Pro Lite” Bisiklet Bilgisayarı

cube-race-lite-yol-bilgisayarı9
Üretiminin tamamını Almanya’da yapan Cube markasının iki parmak kalınlığındaki aksesuar kataloğu, tüketicilerin bisiklete dair tüm ihtiyaçlarını rahatlıkla karşılar nitelikte. İncelemeye konu olan Pro Lite ile tanışana kadar bu kadar fazla ürünleri olduğundan haberdar değildim.

Markanın Türkiye distribütörü Yasmin Sport‘un sürekli güncellenen bir blogu var. Cube markasının en yeni ürün ve teknolojilerini burada bulmanız mümkün diyerek incelemeye geçelim.

cube-race-lite-yol-bilgisayarı2

cube-race-lite-yol-bilgisayarı1
Giriş seviyesi olan Pro Lite’ın kutu içeriğinden hız sensörü ve bağlantı aparatları çıkıyor. Pili takıp çalıştırdıktan sonra soldaki butona üç saniye basılı tuttuğunuzda ayarlar menüsü açılıyor. Sırasıyla dil, tarih, saat ve lastik çapı bilgilerinizi girerek ayarları yapıyorsunuz ve kurulum işlemine geçiyorsunuz. Bisikletinizin lastik çapını bilmiyorsanız merak etmeyin, çünkü kutu içindeki kullanım kılavuzunda lastik çapınızı öğrenebileceğiniz bir tablo mevcut.

cube-race-lite-yol-bilgisayarı0
Hız sensörünün çalışmasını sağlayan vidalı sisteme sahip mıknatısın montajı oldukça basit. Geçtiğimiz hafta söküp takarken kırdığım Sigma Rox 5.0‘ın mıknatısını düşündüğümde aslında bu kadar basitçe çözülebilirmiş demekten kendimi alamadım.

cube-race-lite-yol-bilgisayarı5
Bisikletinizin maşası ile jant teli arasındaki boşluğu düşünerek size iki ayrı montaj seçeneği sunmuşlar. Tel ile maşa arasındaki açıklık biraz fazla kalıyorsa sensörü fotoğraftaki gibi maşanın iç kısmına takabiliyorsunuz. Bu şekilde, mıknatısın uzak kalmasından dolayı yaşayacağınız hızın okunmaması sorunundan kurtulmuş oluyorsunuz.

cube-race-lite-yol-bilgisayarı6
Diğer seçenek de, aradaki açıklık çok fazla değilse sensörü maşanın yan tarafına monte edebilmeniz. Burada kullanacağınız bağlantı aparatı, ilk seçenekte sunulandan farklı. Sensörün sağlıklı çalışması için arada kalan mesafenin 5 mm’den fazla olmaması gerekiyor.

cube-race-lite-yol-bilgisayarı7
Satış fiyatı yaklaşık 260 TL olan Pro Lite’ı değerlendirmem gerekirse, kompakt yapıdaki kutusunu ve bağlantı seçeneklerini beğendim. Giriş seviyesi bir ürün olmasına rağmen vidalı mıknatıs ve farklı şekilde bağlanabilen hız sensörü markanın her detay için kafa yorduğunun en önemli göstergesi. Olumsuz özelliği ise çevrim içi mağazalar üzerinden ulaşmak istediğinizde yeterli seçeneğin olmaması.

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.