#İNCELEME# “Giro Foray MIPS” Yol Bisikleti Kaskı

Giro markası bisiklet; aksesuar ve ekipmanları alanında faaliyet gösteren, oldukça kaliteli ürünleri olan bir firma. Marka, bünyesinde her bütçeye uygun ürünleri barındırıyor. Şimdi inceleyeceğimiz ürünü ise bir kask modeli olan Foray MIPS. Bu kaskta yakın zamanda bir standart haline gelmesi beklenen MIPS teknolojisi kullanılıyor. Daha önce incelemiş olduğumuz Giro Savant‘ı bağlantıya tıklayarak okuyabilirsiniz.

giro-foray-mips-kask-1
Öncelikle nedir bu MIPS, neden bu kadar önemli? Aslında pek de yeni sayılmaz, yirmi yıllık akademik araştırma geçmişi var. Günümüzde aktif olarak birçok markanın kullandığı ve güvenlik standardı olma yolunda ilerleyen bir teknoloji.

Peki, ne işe yarıyor? MIPS, kask içerisinde bulunan ayrı ve çok yönlü bir koruma sistemi. Kaza anında gelecek her darbeyi daha iyi yaymak için kaskın içine yerleştirilmiş hareketli bir mekanizma.

giro-foray-mips-kask-2
giro-foray-mips-kask-5
Kaskın içinde kullanılan pedlerin dokusu yumuşak olduğundan uzun süreli kullanımda dahi rahatsız etmiyor. Patentli Roc Loc® 5 sistemi kaskın başınıza maksimum konfor sağlaması için oldukça hassas çalışıyor. Başlarda kayış sistemini ayarlamak zor oldu ama ilerleyen zamanlarda günü kurtarır hâle geldi.

giro-foray-mips-kask-4

giro-foray-mips-kask-7
Kaskın toplamda 21 hava kanalı var ve abisi Synthe modelinde bulunan aerodinamik yapıya sahip. İncelemesini yaptığım kaskın bedeni M, ağırlığı ise 286 gr.

giro-foray-mips-kask-8
Kişisel yorumumu eklemem gerekirse, kullandığım en rahat kask diyebilirim. Havalandırması başarılı, kafayı saran ve rahatsız etmeyen bir yapısı var. Fakat kayış sistemi Emre’nin Savant incelemesinde bahsettiklerini doğrular nitelikte. Kayış sistemi çok dengesiz, ne yaparsam yapayım istediğim gibi ayarlayamadım.

Genel anlamda beğendiğim ve memnun kaldığım Giro Foray MIPS, kayış sistemindeki sorun dışında oldukça başarılı. Etiketindeki 87 Euro fiyat bilgisiyle alınabilecek iyi bir kask.

 

7 thoughts on “#İNCELEME# “Giro Foray MIPS” Yol Bisikleti Kaskı

  1. Merhaba,
    Mips özelliği olan değil de eski mips olmayan Giro isode modeli satın aldım. Bu kası elimden çıkarıp aynısının giro isode mips modelini yurt dışından almayı planlıyorum. Bu kaskı önerir misiniz ? Dün mips olmayanı denedim kullandım gayet rahattı. Teşekkürler 🙂

    Like

    1. Merhaba Giro marka kasklar oldukça kaliteli kullanıp memnun olmayan kişi sayısı çok az. Alıp gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.

      Like

      1. Merhaba Fatih Bey,
        Cevabınız için teşekkür ederim. Sormak istediğim henüz 4 gün önce satın aldığım mips özelliği olmayan giro isode kaskı iade edip yurt dışından aynısının mips olanını almalıyım ? Mips için bu uğraşa değer mi ? Teşekkürler 🙂

        Like

        1. Evet kesinlikle değer yakın zamanda mips özelliği her kask için bir standart haline gelebilir.

          Like

          1. Çok Teşekkürler Fatih Bey. Mips olan bütçeme uygun bir kaska yöneleyim o halde selamlar.

            Like

  2. Fatih Bey,
    Dün yurt dışından bir adet giro foray mips titanyum beyaz aldım. İncelemeniz ve önerileriniz bu kaska karar kılmamda etkili oldu. Çok teşekkür ederim. Size son sorum bu kaskın da iç padleri yıkanıyor mu veya nasıl temizlemeliyiz selamlar. 🙂

    Like

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.