#İNCELEME# “Abus Viantor” Yol Bisikleti Kaskı

Almanya’nın küçük Volmarstein köyünde, 1924’te kurulan Abus markası, üretimine asma kilit yaparak başladı. Birçok mekanik ve elektronik güvenlik çözümü sunan firma, kendini bu alanda fazlasıyla kanıtlamış durumda.

Bizi ilgilendiren tabii ki bisiklet üzerine yaptığı araştırmalar ve ürettiği güvenlik ekipmanları. Movistar Team ile yaptığı iş birliği sonrası ürettiği kask modelleriyle bir kez daha güvenlik konusunda ne kadar iyi olduğunu kanıtladı.

abus-viantor-yol-bisikleti-kaskı-1
İncelemesini yapacağımız kask ise Viantor modeli. Yol bisikleti kullanıcıları için geliştirilen kask, giriş seviyesi için oldukça kaliteli.

abus-viantor-yol-bisikleti-kaskı
Çok parçalı dış kabuğunun ve darbe emici kask malzemesinin [EPS – expanded polystyrene (genişleyebilir köpük)] dayanıklı bir şekilde yapıştırılması için Multi Shell In-Mold özelliği kullanılmış.
ActiCage teknoljisi EPS ile bütünleştirilmiş yapısal takviyedir, kaskın güvenliğinden ödün vermeden geniş havalandırma açıklıklarına izin veriyor.

abus-viantor-yol-bisikleti-kaskı-2
Kaskta akış kanallarına bağlı dört hava girişi ve on dört hava çıkışı ile havalandırma oldukça iyi sağlanıyor.
Yarı kapalı plastik halka çevrilerek en uygun hizalama ve sıkılık ayarlanabiliyor.

abus-viantor-yol-bisikleti-kaskı-8
ZOOM Ace teknolojisi kişisel uyum için kaymaz ayar tekerleği ile ince ayar yapabilmemizi sağlıyor. Yine bununla uzun saçlı kullanıcılar ihmal edilmeyip hareketli kilit ve bağlantı noktaları ile basınç azaltılarak olası baş ağrılarının önüne geçilmiş. At kuyruğu uyumluluğu var 🙂

abus-viantor-yol-bisikleti-kaskı-6

abus-viantor-yol-bisikleti-kaskı-7
Kullandığım süre boyunca rahat ettiğim bir kask oldu. Havalandırma sistemi ise konforlu ve serin bir sürüş sağlıyor. Genel olarak üzerinde iyi çalışılmış bir kalıba sahip ve ayar mekanizması eşit bir şekilde baş çevresini sarıyor.

Giro Foray Mips modelinde yaşadığım kayış sorununu bu kaskta hiç yaşamadım hatta tam olması gerektiği gibi diyebilirim. Ayrıca kutu içine yedek pedlerin koyulması çok iyi düşünülmüş. Kullanmış olduğum kask L beden 58-62 cm ve 290 gr.
Abus Viantor, 70€’a satılan giriş seviyesi için alınabilecek yüksek kaliteli, hafif bir kask.

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.