#İNCELEME# Campagnolo Zonda C17 Yol Bisikleti Jant Seti

Bisiklet camiasında Campagnolo’nun her zaman ayrı bir yeri vardır. Ürünlerinde kalitenin yanında, tasarımı da hiç pas geçmezler. İtalyan zerafetini ürünlerinde fazlasıyla görebiliriz ve ayrıca yıllar geçse de sizi yarı yolda kolay kolay bırakmazlar. Campagnolo özelinde konuşursam belirli ürünleri kendi segmentinde standartları belirler aynı Zonda gibi.
Yol bisikleti kullanıcıları iyi bilir orta seviye jant tercihlerinde ikilem yaşanlar için her zaman bir köşede Zonda vardır. Alıp kullanıp memnun kalmadan satan varsa bizden değildir. İşin maddi boyutuna gelirsek, hem elden çıkarması kolay hem de zarar ettirmez. Reşat altınından hallice bir yapısı olduğunu söyleyebiliriz.

Campagnolo-Zonda-C17 (7)Campagnolo-Zonda-C17 (2)

Kullandığım Salcano XRS 030 giriş seviye bir bisiklete dair beklentilerimi karşılıyorken işi kendim için daha keyifli hale getirmesi adına jantları Zonda ile değiştirmeye karar verdim. Bir önceki seri ile aynı göbekleri kullanan jant seti çeşitli değişiklikler ile 100gr kadar hafiflemiş. Campagnolo için 1540gr’lık ağırlığa sahip olan set Shimano için 1596gr. Campagnolo’nun kendi web sitesindeki jantların ağırlık verileri kendi vites sistemleri ile uyumlu olanları verdiğinden, Shimano için üzerine 50-60gr eklemek gerekiyor. Kutu içerisinden iki adet quick release ve eski sistemler için pul çıkıyor.

Campagnolo-Zonda-C17 (1)Campagnolo-Zonda-C17

Jantların işçiliği kendi segmentine göre oldukça başarılı. Her hangi bir yerinde göze batan en ufak bir hata yok, özellikle iç kısımın pürüzsüz yapısı ve kullanılan malzeme jant bandı ihtiyacını unutturur nitelikte. Kayıpsız güç aktarımı bisiklet sektörünün mottosu olurken Zonda’lar da bundan nasibini almış ki arka tekerlekte Mega G3 teknolojisini kullanmışlar. Arka janttaki tel gerginliğini dengeli olarak dağıtan sistem size esnemezlik avantajı sağlıyor bu da gücünüzü yola en iyi şekilde aktarmanız demek oluyor. Şunu da belirteyim ki Zonda oldukça sert bir set, konfor beklentisi olanlar için aynı segmentte Emre’nin incelemesini yazdığı Ksyrium Elite  daha iyi bir seçenek olabilir. Ön jantta 16 arkada ise 21 adet aero tel kullanılmış, aluminyum çember ile düşük ağırlık ve maksimum esnemezlik hedeflenmiş.

Campagnolo-Zonda-C17 (5)Campagnolo-Zonda-C17 (6)

Bisiklet üzerinde gelen giriş seviyesi Shimano jantlardan sonra Zonda vücudumdaki endorfin salınımını tetikler oldu. Uyguladığım kuvvet ile oluşan ivmelenme eş zamanlı hale geldi. Eski sete göre oluşan yaklaşık 400gr lık ağırlık farkı yokuşlarda işimi bir miktar kolaylaştırdı. Sadece jant seti ile bisiklet üzerindeki keyfimin bu kadar artacağını açıkçası tahmin etmiyordum.

Campagnolo-Zonda-Salcano-XRS-030

Campagnolo ürünleri Türkiye’de Aktif Pedal ile temsil ediliyor ve mağazalarında markanın ürünlerini görerek satın alabilirsiniz.

2 thoughts on “#İNCELEME# Campagnolo Zonda C17 Yol Bisikleti Jant Seti

  1. bende bir XRS030 kullanıcısı olarak bu jantı almayı düşünüyordum ve çok olumlu bi inceleme olmuş tam yerine denk geldi 🙂 jantın özellikle esnemez oluşuna ve hafifliğini çok tutuyorlar ve asıl ayrım alıcıların ilk serisini değilde ikinci serisini yani C17 olanını tercih etmeleri yoksa az daha karıştırıp daha doğrusu 2 modeli olduğunu bilmeden eski modelini almama ramak kalmıştı 🙂 diğer modelinde esneme yapabiliyor yalnız bunda esneme yok.

    Like

    1. Selamlar Asım, almadan önce incelememizi görmüş olmana açıkçası sevindim. C17 olan incelemede yazdığımız özelliklerin tamamına sahip. Uygun fiyatla sahip olursan uzun süre sorunsuz kullanabileceğin orta seviye bir jant setine sahip olursun.

      Like

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.