Toplu Taşıma ve Bisiklet 

İstanbul’da bisiklet kullanımı gündelik hayatın bir parçası haline getirilmek isteniyor. Bunun için İstanbul Büyükşehir Belediyesi de bisiklet taşıma aparatlı otobüsleri kullanıma sundu. Bu hizmet özellikle bisikleti işe gidip gelirken bir ulaşım aracı olarak kullananlara büyük kolaylık sağladı.

Genelde bu otobüsleri kullanan şoförlerin bu aparatlarla ilgili eğitimleri var. Fakat bu aparatların ancak bazı hatlarda kullanılması ve o hatlardaki birkaç otobüste olması sebebiyle kullanmak isterken zorluk yaşanabiliyor. Otobüslerin sefer sayıları yeterli olmasa da, mevcut sefer saatlerini dikkate alıp kullanabilirsiniz. Üstelik kullanımları da oldukça kolay. Bisiklet taşıma aparatının yukarısındaki siyah mandalı sola çevirip aparatı aşağı indirdiğinizde bisikletinizi rahatlıkla bağlayabilirsiniz.

Bu aparatlı otobüslerde gün boyu bisikletiniz için ek ücret ödemeden seyahat edebilirsiniz. Şu anda kullanılan otobüs hatları ve sefer bilgileri ise şöyledir:

Anadolu yakasında 13M, 17S133T;
Avrupa yakasında 22RE150151, 152EL2 otobüslerinde bisiklet taşıma aparatı bulunan otobüs seferleri düzenlenmektedir. Seferlerin saat bilgisi için hattın üzerine tıklayınız 🙂 Dileğimiz bu hatların ve sefer sayılarının daha da arttırılması ve bizim de bisikleti günlük hayatımız içine dahil edebilmemiz.

Bu otobüsler dışında İETT’nin diğer toplu taşıma araçları da aşağıdaki saat ve koşullarda kullanılabiliyor.

  • Normal Otobüsler: 10.00-16.00 ve 22.00-06.00 saatleri arasında ek bir ücret ödemeden seyahat edilebilir.
  • Metrobüsle: 10.00-16.00 ve 22.00-06.00 arasında ek bir ücret ödemeden seyahat edilebilir.
  • Metro ve Tramvay: 06.00-07.00, 09.00-16.00 ve 20.00-00.00 arasında ek bir ücret ödemeden seyahat edilebilir.
  • Tünel: 07.00-22.45 arasında ek bir ücret ödemeden seyahat edilebilir.
  • Şehir Hatları: 06.00-00.00 arasında ek bir ücret ödemeden seyahat edilebilir.
  • Deniz Otobüsü: 07.00-21.00 arasında ek bir ücret ödemeden seyahat edilebilir.
  • Dentur – Turyol: 06.00-01.00 arasında ek bir ücret ödemeden seyahat edilebilir.
  • Araba Vapuru-Hızlı Feribot: 07.00-22.30 saatleri arasında ek bir ücret ödemeden seyahat edilebilir.
  • Mavi Marmara: 07.00-01.00 saatleri arasında 1 ek bilet ücreti karşılığında seyahat edilebilir.

Tüm bunların yanı sıra katlanır bisikletinizle günün istediğiniz vaktinde, istediğiniz ulaşım aracıyla sorunsuz seyahat edebilirsiniz. Bu hizmetin sağlanmasında görev alan Bisikletli Ulaşım Platformu‘na da ayrıca teşekkür ederiz. İETT’nin sitesinden bisikletle yolculuk başlığı altında güncel bilgilendirmeyi de takip edebilirsiniz. Keyifli sürüşler 🙂

6 thoughts on “Toplu Taşıma ve Bisiklet 

    1. Bunlar bildiğimiz ama artık duymak istemediğimiz konular bıktık usandık! Bir gün gerektiği saygıyı görecek inşallah.. Plala alıp şikayet edin kaybedecek birşeyiniz yok nasılsa..

      Like

      1. Otobüstede en fazla on onbeş yolcu oluyor, gittiğim durak sayısıda üç,zaten kalabalık olsa insanlar rahatsız olmasın diye katlayacağım, o zaman şoföre saatleri yazan sayfayı gösteririm telden, yine zorluk çıkarırsa arayıp belediyeye sorarım, ona göre şikayetimi yaparım

        Liked by 1 person

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.