#İNCELEME# Kask Infinity Yol Bisikleti Kaskı

Sektöre ismini veren markalar kuşağında bu hafta Kask markasının Infinity modelini inceliyoruz. İtalyanın Bergamo şehrinde üretilen Kask, bisiklet camiasının popüler markalarından, aynı zamanda Team Sky’ın da sponsoru. Orta segmentte peynir ekmek gibi satan Mojito, Roma’da Lazzaretti mağazasında denediğim Protone ve üst segment Infinity ile Kask her bütçe için farklı seçenekler sunuyor.
Ne Demek Üşüyorum” yazımızda modelliğiyle arz-ı endam eyleyen Serkan, Infinity incelemizde de bizi yalnız bırakmadı.

Kask Infinity Kask Infinity

Kask mühendislerinin kapalı kaskların aerodinamik yapısını, açık kaskların rüzgar kanalları ile soğutma etkisini birleştirme fikri Infinity modelinde hayat buldu. Markanın havalandırma kanalı ayarlanabilen ilk modeli olan Infinity’nin açılıp kapanabilen rüzgar kanalı kaskın her hava koşulunda kullanımını mümkün kılıyor. Sprint esnasında kapayacağınız kanalı tırmanış esnasında açarak sürüşünüzün verimini maksimuma çıkarmanız mümkün. Ayrıca kask kapalı haldeyken bile önde ve arkada ikişer tane olan havalandırma girişleri görevlerini sağlıklı şekilde yapıyor.

Kask InfinityKask Infinity (3)
Kaskın ihtiva ettiği teknolojileri genel olarak incelersek; Aero Control ile kafanızın alacağı her pozisyon rüzgar geçişini daha sağlıklı hale getiriyor. Inner Frame ile iç iskelet herhangi bir darbe anında kaskın parçalara ayrılmasını engelliyor. HiViz, kaskın belirli noktalarındaki reflektörler ile maksimum derecede fark edilmenizi sağlıyor. 3D olarak adlandırdıkları iç pedler hem konforlu hem de serinlik hissi veriyor. In Moulding ise iç tarafta kullanılan polistiren ve dış katmanda kullanılan polikarbonat sayesinde maksimum koruma sağlıyor. Octo Fit teknolojisiyle kauçuk ince ayar mekanizması sürüş esnasında kaymayacak şekilde dizayn edilmiş. Alnınıza ve kulak üstüne denk gelen kısımlarda jel pedler kullanılmış. Kaskın genel olarak yapısı her kafa şekline maksimum uyum ve konfor sağlayacak şekilde dizayn edilmiş.
Kask Infinity (5)Kask Infinity (6)Kask Infinity (7)
Reklamlar bittiğine göre fikrimi beyan edeyim zira yeniçeriler kelle ister. Öncelikle M bedende 310gr ağırlığı kabul edilebilir görmek namümkün. Kısaca kaskımız ağır, kullanılan malzemenin kalitesi ve güvenlik protokollerinin nihayetinde 300gr bandı aşılmış. Kullanmakta olduğum Airnet ağırlığı ile kişisel sınırlarımda gezerken uzun süreli sürüşlerim için Infinity’yi tercih etmeyeceğim kuvvet ile muhtemel. İki beden olarak üretilen kask M için 52-58cm, L için 59-62cm ölçülerinde. Gerek kafanızı her noktadan eşit sarması gerek pedlerin konforu size üst segment bir kask aldığınızı fazlasıyla hissettiriyor. Kayış sisteminde kullanılan anti alerjik deri ise neredeyse Kask standartı olmaya başladı. Ayarlanabilir havalandırma kanalı fikri güzel yazın açıyorsunuz ekstra rüzgar girişi oluyor. Kaskın genel kalite hissi bu zamana kadar site üzerinde gördüğünüz incelemesi yapılmış tüm kaskların üzerinde. Kullandığı teknolojileri ve Bergamoda üretilmesi etiketine yansımış ki fiyatı yurt dışı sitelerde 200-250 euro seviyelerinde. Benim gibi ağırlık takıntısı olmayanlara bütçe ile mukabil tavsiye olunur.
Kask Infinity
Bisiklet Sepeti mağazasından temin ettiğim kask için mağaza personeline alakalarından ötürü teşekkür ederim

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.