#İNCELEME# Sigma Rox 5.0 Bisiklet Bilgisayarı

 

sigma-rox-5-bisiklet-bilgisayarı (7)

ROX 5.0’i kit halinde aldığınızda hız sensörü, kadans sensörü ve kalp monitörü ile bu fiyat sıkalasında bütün ihtiyaçları karşılayan oldukça başarılı bir ürün. Diğerlerinden ayrıldığı konuların başında ise koşularınız için de kullanabileceğinizi belirtmek isterim.

Kutu içeriğinde

* ROX 5.0 bisiklet bilgisayarı

* STS hız sensörü

* STS kadans sensörü

* R1 STS comfortex+ nabız monitörü

* Hız ve kadans sensörü için mıknatıs

* Bisiklet için gidon aparatı

* Koşu için kol bandı

* Pil değiştirmek için 1 adet anahtar

* Sensor montajı için kelepçe, lastik ve bant

* Kullanım klavuzu

* Sigma data centre programı için %50 indirim kuponu ile geliyor

sigma-rox-5-bisiklet-bilgisayari-7
Sigma Rox 5.0 Bisiklet Bilgisayarı

Şık tasarıma sahip cihazda 5 farklı tuş özelliği bulunuyor. Bilgisayarın  8 bisiklet fonksiyonu, 8 zaman fonksiyonu, 13 nabız fonksiyonu, 2 kadans fonksiyonu, 99 tur sayıcı, otomatik start/stop, termometre ve ışıklandırma fonksiyonları bulunuyor. Aynı zamanda iki farklı tekerlek ölçüsünü de hafızasında kaydedebildiği için ikinci bisikletiniz için de aynı cihazı kullanabilirsiniz. Kalp ritmini, anlık kadans değerini, içinde bulunduğunuz tur sayısını, anlık hızınızı ve sizin seçtiğiniz 5. bir fonksiyonu aynı ekranda görebiliyorsunuz. Bu fonksiyonlar içinde ortalama hız, ortalama kadans, toplam kat ettiğiniz kilometre ya da sürüş zamanınız bulunuyor.

sigma-rox-5-bisiklet-bilgisayarı (8)

Tur fonksiyonu belli aralıklarda daha net değerleri görebilmeniz için güzel bir özellik. Yokuşa başlarken, yokuştan inerken, sprint atarken ya da rolantide sürdüğünüz anları birbirinden ayırarak daha doğru istatistik değerleri alınabiliyor. Yalnız kullanım anında bir sonraki tura geçmek pek kolay olmuyor 5sn bastığınızda bir sonraki tura geçiyor, geçmediği zamanlarda oluyor. Bilgisayar içinde interval antremanlarınız için kullanabileceğiniz bir de geri sayım sayacı bulunmakta. Kutu içeriği ile gelen kol bandı sayesinde ROX 5.0’i koşu sırasında da kullanabiliyorsunuz.

sigma-rox-5-bisiklet-bilgisayarı (9)

sigma-rox-5-bisiklet-bilgisayarı (10)

Kalp ritmi için 4 farklı zone bulunuyor. Bunlar:

BE1: Basic endurance 1, 60-70% of the HR max

BE1/2: Basic endurance 1/2, 70-80% of the HR max

BE2: Basic endurance 2, 80-90% of the HR max

CE: Competition endurance, 90-100% of the HR max

Bu ayarları kendinize göre değiştirerek belirlediğiniz değerden dışarı çıktığınızda cihazın uyarı vererek sizi bilgilendirmesini sağlayabiliyorsunuz. Cihaz içerisinde tanımlı fitness yada yağ yakımı programlarından birini de kullanabiliyorsunuz.

sigma-data-center

ROX 5.0 ile topladığınız dataları Sigma Data Center ve Sigma DOCK(Docking Station) ile bilgisayara aktarıp zaman içerisindeki gelişiminizi de takip etmek mümkün.

sigma-rox-5-bisiklet-bilgisayarı (3)

Hız sensörü için çok söyleyecek birşey yok. Bu seviyede cihazlarda tekerlek çevresini düzgün ayarladıysanız  doğru sonuçlar veriyor. Kullanım klavuzunda tekerlek boyutunuza göre verilen evrensel değerlere bakarak giriş yapabilirsiniz.

Hız sensöründe şu ana kadar hiç kopma yaşamadım. Hız mıknatısının montajı bence çok pratik ve kolay. Yalnız içe geçmeli yapısı sayesinde demonte etmek istediğinizde de bir o kadar zor. Küçük bir tornavida yardımı ile janttan çıkartabiliyorsunuz.

sigma-rox-5-bisiklet-bilgisayari-6
Hız Sensörü Magneti

Kadans sensorü ise 2 parçalı, pedala kelepçeler ile monte edebileceğiniz bir aparat ve direk ayna kola takabildiniz küçük bir mıknatıs bulunuyor. Ben mıknatısı ayna kola takarak kullanıyorum. İki parçalı diğer aparat ise her türlü açıdaki ayna kollar ile uyumlu. Bence kadans sensörü bu cihazlarda olmazsa olmaz bir aparat. Mevcut kadansınızı ve ortalama kandasınızı baz alarak her antremanda kendinizi daha fazla geliştirebilirsiniz.

sigma-rox-5-bisiklet-bilgisayarı (2)

sigma-rox-5-bisiklet-bilgisayari-5
Cadence Magneti

Nabız bandı hem bisiklet hem de koşu sırasında kullanılabildiği için oldukça kullanışlı. Nabız bandını aynı zamanda Sigma Move + yazılımı ile de kullanabiliyorsunuz. ROX 5.0’ın GPS özelliği bulunmadığı için MOVE yazılımı ile telefonunuz GPS’i sayesinde koşu sırasındaki mesafenizi, ortalama hızınızı ve toplam koşu zamanını ölçebiliyorsunuz.

sigma-rox-5-bisiklet-bilgisayari-9
Nabız Sensörü

Sensörler içinden çıkan pilleri yenisi ile değiştirmekte fayda var. Kullandığımız iki farklı cihazda kutu içerisinde gelen pillerin bitmiş olması oldukça sinir bozucuydu. Muhtemelen kutuların uzun süre beklemesi ve pillerin sensörlerin içinde takılı kalmasından dolayı cihaz içerisinde gelen pillerin ömrü uzun olmuyor. Ben montaj için kelepçeler yerine kutu içerisinden çıkan lastikleri kullanıyorum, temizlik sırasında da söküp takmak oldukça pratik. Yalnız kadans sensörünü benim gibi yapışkan bantını takmadan kullanırsanız ufak çarpmalar sonucu mıknatısından mesafesi açılıyor ve okumuyor. Farkettiğinizde durup elle düzeltmeniz gerekebiliyor.

sigma-rox-5-bisiklet-bilgisayarı (11)

En çok eksikliğini hissetiğimiz şey strava entegrasyonunun olmayışı oldu. Sigma da bu eksikliği farketmiş olacak ki bu sene ROX 5.0’in muadili olarak çıkardığı Rox 7.0 hem dahili gps hemde strava entegrasyonu ile birlikte geliyor.

sigma-rox-5-bisiklet-bilgisayarı (12)

Cihazı almaya karar verirseniz yanıda Dock Station ve Gidon Bileziğini de almanız kullanım açısından sizi çok rahat ettirecek. Dock’la birlikte Sigma Data Center yazılımını da ücretsiz kullanabileceğini bir kupon çıkıyor.

sigma-rox-5-bisiklet-bilgisayarı (1)
Ülkemize Aslı Bisikletin Distribütörlüğünde getirilen Sigma ürünlerinden Rox 5.0’ı 540TL etiket fiyatıyla, yurt dışında ise 90€’ya alabiliyorsunuz.

Artıları:

* Bu fiyat grubunda nerdeyse bütün ihtiyaçlarınızı karşılıyor.

* Kol bandı ve nabız sensörü ile koşu sırasında da kullanabileceğiniz basit bir bilgisayarınız oluyor.

* Yağmur geçirmez özelliği ile sensörleriniz ve bilgisayarınız her hava koşulu için uygun

* Kolay montaj özelliği

Eksileri:

* Strava entegrasyonu yok

* Kutu içeriğinde bir Dock Station olmadığı için verileri bilgisayara atamıyorsunuz. Ekstra sipariş vermeniz gerekiyor.

* Hız sensörünün de-montesi zor.

5 thoughts on “#İNCELEME# Sigma Rox 5.0 Bisiklet Bilgisayarı

    1. Merhabalar Kaan, yazı içerisinde yanlış yada eksik gördüğün bir kısım varsa bunu bizimle paylaşabilirsin. Bu şekilde bir güncelleme yapabiliriz tabiki. Saygılar..

      Like

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.